m-c-ool Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 witam , tak z ciekawości po 106tyś km i 10 latach postanowiłem wyczyścić przepustnicę i dolot i niestety przez nie uważna obchodzenie się uszkodziłem sobie wtyczkę od czujnika położenia przepustnicy , po prostu wyrwałem jeden kabelek i tu moje pytanie jak rozebrać wtyczkę żeby to polutować , zdjąłem ta gumkę z tyłu ale nie potrafię wyjąc tego styku/blaszki . A przepustnica okazała się dosyć czysta . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Wysuń piny w kierunku kabli, pooglądaj najpierw bo są tam takie malutkie zaczepy, żeby pin się nie wysuwał, trzeba je lekko podważyć i jednocześnie wyciskać piny. Pisząc piny mam na myśli styki w postaci, chyba, blaszek. Acha, jeszcze jedno w tych pinach mogą być takie blaszki, które po włożeniu zaczepiają się o plastik wtyczki. Wtedy trzeba je ścisnąć żeby schowały się w otwór, w którym umocowany jest pin. Mam nadzieję, że zrozumiałeś jakoś nie potrafię tego jaśniej opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 witam , udało się to zrobić ale piny wychodzą że tak powiem na zewnątrz , nie w stronę przewodów tylko w przeciwną . Naprawione więc temat do zamknięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam. A ja mam problem z wtyczką od kierunkowskazu przedniego. Urwałem kabelki przy samej ... Czy z tą również można sobie poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 W renufkach jest tyle wtyczek, że głowa boli. Zapodaj zdjęcie/cia to się zobaczy i coś podpowie. Zawsze możesz do ASO podjechać i kupić nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Dzięki. ASO to nie moja kategoria wagowa :) . Tak wygląda moja wtyczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 kup wiązkę http://allegro.pl/renault-megane-96-99r-wiazka-lamp-lampa-i1594350560.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Trochę droga ta wiązka. Po co mi tyle kabli? Naprawdę nie ma sposobu na połączenie tej wtyczki z kablami? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Jest. Nie widzę jak to się rozbiera ale wydaje mi się że kabelki wychodzą prze wtyczkę. W stronę pinów, jak będziesz wyciągał zwróć uwagę na żeby nie połamać blaszek blokujących. To jest chyba taka sama wtyczka? Oznaczenie OHW-2 popytaj w sklepach z elektroniką. Mogą takie mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Niestety nie jest to identyczna wtyczka z moją, ale poradziłem sobie. Wyciągnąłem czerwoną gumkę i miałem dostęp do małych kawałków przewodu, które zlutowałem z kabelkami z samochodu. Później wszystko zalałem klejem. :) Edytowane 19 Maja 2011 przez markar74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi