adristar Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam Nie wiem czy temat nie pojawił sie juz na forum ale nie odnalazłem. Odkręciłem pedał hamulca i gazu jak dobierałem się do dmuchawy.Po przykreceniu wszytskiego na swoje miejsce pojawił sie pewien problem,wiecznie swieca switała stopu. Czujnik jest ok, problemem jest ustawienie samego pedała który jest za nisko i jest za duży luz między czujnikiem a pedałem . Czy tam jest jakaś regulacja samego pedału czy może kalibruje się jakoś czujnik bo pedał go dotyka ale bardzo lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 trzeba ustawić pedał, tak jak był. doraźnie możesz spróbować wysunąć na zewnątrz główkę czujnika, by bardziej się chował przy zetknięiu z pedałem. powinna być taka regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLAWKORA Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 witam,mam ten sam problem ,po ponownym montażu pedału hamulca czujnik okazuje się być lekko za wysoko i nie wyłacza świateł stopu jak równiez zniknął zapłon z przycisku start-samochód odpala od razu.Doraźnie podgjąłem blaszkę z czujnikiem w dół i jest o.k. ale to przeciez nie o to chodzi.Jak ktoś rozwiązał ten problemik tak jak należy to poproszę o odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi