GraVeR Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witajcie Mam typowa przypadlosc, auto gasnie jak stoje na swiatlach, wskazowka szaleje na postoju, po czym spada moc i gasnie. Nie doajde do mojego warsztatu, jak i czym moge przeczysic czujnik walu? I co to doklandie jest ten czujnik w Megane 2 1.6 16V? co ma charakterystycznego zebym go poznal Jak moge tez przeczyscic przepustnice? Kiedys mi ten czujnik psikali czyms i pomagalo, a czy nie lepiej kupic juz nowy czujnik i go wmontowac? Jak to cenowo moze wygladac za montaz i czesc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Ad1) np szmatką nasączoną wd, możesz też użyć szczoteczki do zębów :) ad2) czujnik indukcyjny, w wyniku obrotów koła zamachowego czujnik umieszczony w płaszczyźnie koła, "odczytuje" szybkość przesuwania się koła i sygnał podawany jest do ECU, służy do prawidłowego ustawienia momentu podania iskry na świece. Ma kształt rurki do której przyspawana jest blaszka z dwoma otworami. Blaszka ma kształt łuku. Ad3 ) O! Tu to poczytaj, bo trochę rozbierania jest i trzeba to zrobić w odpowiedniej kolejności Ad4) to zależy od Ciebie nowy czujnik ok 100 zł i 5 min roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi