sylwd Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam. Kupiłem nowe świece Eyquem...mają one przerwę na elektrodzie 0,9mm. Czy do jazdy na LPG zaleca się zmniejszyć przerwę? Jeżeli tak to na ile? Czy może wymienić je bez zmniejszania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Możesz założyć bez zmniejszania, wtedy izolacja na WN będzie bardziej podatna na przebicia. Ja w lecie jeżdżę na przerwach 0.7 mm, a na zimę zmniejszam do 0.5 mm i poza plusami "dodatnimi" nie zauważyłem żadnych minusów "ujemnych" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Zostaw standardową przerwę i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi