Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

brak niektórych świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam renault megane scenic I wersja "Century" z 1999 r. Silnik 1598 cm 66KW. MOim problemem są niedziałające niektóre swiatła a mianowicie: Z przodu nie działają światła postojowe, reszta jest ok - kierunki mijania itd. Z tyłu nie działają również swiatła pozycyjne czy jak sie ta one zwą, generalnie te czerwone po prostu od jazdy. kierunki działją i przeciwmgielne też. od wstecznego też a gdy naciskam hamulec to się zapalają światła od hamulca a razem z nimi prawy kierunek się swieci tak jaśniutko. Ponadto nie swieci podświetlanie zegarów oraz panelu z radiem i i innymi przyciskami i kontrolkami.

Sprawdziłem bezpieczniki i są ok. Poczytałem troche óżne fora i wiele piczą o jakimś module z bezpiecznikami, sterowniku, UPc BSi i inne takie i ja już sam nie wiem o co chodzi. gdzie się to znajduje i co tak naprawdę nie działa.

Jeśli może mi ktoś pomóc to będe bardzo wdzięczny.

Interesuje mnie:

1. Jak się nazywa ta część dokładnie bo o różnych już czytałem

2. Gdzie to się znajduje ( raz czytałem ze obok akumulatora a ja mam pod siedzeniem i nic tam wiecej chyba nie ma, widziałem natomiast coś po lewej stronie od kierowcy za taką klapką i tam są bezpieczniki)

3. znalazłem coś takiego czy to wystarczy i czy to jest uszkodzona cześć: http //www bazarek pl/produkt/2139886/bsi-modul-megane-scenic-7703297930-s108502400-b.html zamiast spacji oczzywiście kropka

lapka2.gif

Regulamin [Kolego twój drugi post poleciał do kosza ty otrzymujesz :) i dobowy zakaz pisania na forum, regulamin pkt. 5.17]-Robak

Edytowane przez Robak

Światła pozycyjne w megane I nie idą przez tą skrzynkę (UCH) ewidentnie nie masz pozycyjnych musisz sprawdzić bezpieczniki. Na górze po prawej stronie ostatnie dwa jeżeli będą dobre to - -wyjmij bezpiecznik i sprawdź miernikiem czy po włączeniu pozycyjnych na nóżkach od bezpieczników jest napięcie 12V. Jeżeli nie będzie ani na jednej ani na drugiej napięcia to musisz szukać usterki zaczynając od włącznika świateł.