mavick007 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam pytanie mam ile wam palą samochody z silnikiem 1,9 koni 115 ?? Ja mam scenica 2005 1,9 i trochę jestem zaskoczony spalaniem tego samochodu, To moje drugie auto pierwsze benzyna a teraz dizel którego się uczę, kupiłem go bo wszelkich rankingach piszą że mniej pali dizel 1 na trasie przy delikatnej jeździe spala ok 7 do7,2 litrów - jazda bez klimy nie agresywna spokojny jestem 2 no a miasto to tragedia bo pokazuje mi ok 11 l 4 czy spalanie w mieście przy krótkich trasach tj 2-5 km może mieć wpływ na takie spalanie ok 11 litrów ( bez szarżowania) ?? 5 czy silnik jedzie wtedy na jakimś ssaniu i to powoduje wyższe spalanie?? może to banalne dla niektórych ale wole zapytać na forum niż iść do serwisu z informacją że dużo pali i niech szukają bo zbankrutować można wtedy :) a i tak rezultatu nie będzie ile wam pali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Temat zamykam - poszukaj na forum bo jest już temat "ile pali" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 co do krótkich dystansów to tyle może spalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi