Dziam Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Myslelem nad zalozeniem takiego tlumika do mojej megi http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy-mugen-z-silencerem-fi-90-lub-100-i1595948508.html http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy-basowy-elipsa-owal-117x85-wawa-i1598532091.html montowal ktos moze u siebie i jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Zwróć uwagę na PRZYKŁADOWE ZASTOSOWANIA I WIDOK W PRAKTYCE NASZYCH TŁUMIKÓW Zauważ, że wszystkie przykłady albo mają specjalne zderzaki do tego typu tłumików, albo są wycięte pod nie. Jeżeli tego nie zrobisz, tłumik będzie bardzo nisko i możliwe, że przy docisku auta (pod wpływem pasażerów lub/i przejeżdżaniu przez np. spowalniacz) możliwe będzie przytarcie tłumikiem o drogę. Również koleiny mogą się przyczynić do tarcia o nawierzchnię. A poza tym będzie to wręcz fatalnie wyglądać. Co do mocowania z drugiej strony, to trzeba trochę pokombinować. Jak nie będzie pasowała średnica montażowa, można dokupić odpowiednie przejściówki (prawdopodobnie osoba sprzedająca te tłumiki, posiada w swojej ofercie również te przejściówki). Generalnie, jeżeli myślisz, że wystarczy wyjąć obecny tłumik końcowy i przykręcić ten i po sprawie, to się grubo mylisz. Bez spawarki się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendroz Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Nie wiem jak te tłumiki się sprawują, ale ja jakiś czas temu zamówiłem na allegro tłumiki proex i powiem szczerze, że jestem zadowolony z efektu. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Nie, bierz mugena, drze japę strasznie. Kumpel ostatnio mierzył głośność w clio 1,4. Wyniki to - 88dB z silencerem i - 114db bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Wendroz a jaki tlumik zastosowales? z mugena rezygnuje bo jw kolega pisze "drze japę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 hmm...tłumik sportowy fajna sprawa a w jakim stylu chcesz tuningować Megane?ten pierwszy tłumik o wiele lepszy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 juz kupilem remusa:) w jakim stylu? no narazie to tłumik zmieniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 aha myślałem że planujesz tuning to bym Ci doradził :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 a co proponujesz?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) hmm...mój syn się zna na tuningu a jaki masz kolorek auta jakie odnośnie tuningu? Edytowane 15 Maja 2011 przez tomusk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 kolor bordowy tj. w galerii a co do koloru to zaciski i bebny pomaluje na pomaranczowo:) powinno ladnie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 no będzie wyglądać ładnie,a planujesz jakiś tuning w stylizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziam Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 fundusze nie pozwalaja, najpierw chce zlikwidowac wazniejsze problemy: gasnie jak sie przegrzeje i zgrzyta mi jak wrzucam 2 i 3 ;p potem sie zajme wygladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi