Fender1977 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) Witam Może jest to drobnostka, ale nie mam podświetlenia przycisku ogrzewania tylnej szyby oraz podświetlenia regulacji rodzaju nawiewu. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ot spalone lampki, gdyby nie to, że co jakiś czas się załączają i działa wszystko ok, więc nie lampka. Nie wiem gdzie leży przyczyna takowego stanu rzeczy. Może ktoś z Was panowie i Panie wie o co biega ? Edytowane 27 Maja 2011 przez Fender1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Najprawdopodobniej będziesz musiał rozebrać przedni panel (jest do tego gdzieś manual). Prawa żaróweczka od podświetlania jest obluzowana i dlatego raz świeci, raz nie. Lub opcja 2: są wsadzone diodki a'la żarówka T5 i świrują, wtedy raczej wymiana. U siebie przerabiałem te diodki, bardzo szybko wróciłem do bezawaryjnych żaróweczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fender1977 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Wszystko fajnie Panowie, ale niestety szukałem u nas na forum manuala i jest tylko do Scenica..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof_lew Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Hej, Zacznij od: 1. Daszka, w którym jest zegraek, wyświetlacz radia - trzeba użyć siły - "wyrwać" do góry. Tam są 2 zatrzaski z przodu, najpierw one puszczą, potem jeszcze 2 albo 4 z tyłu. 2. Na dole za popielniczką/zapalniczką jest klapka, który przykrywa złącze diagnostyczne. Trzeba pociągnąć do siebie za górny uchwyt. Jak zdemontujesz te dwa elementy to widzisz już śrubki i po kolei zaczynasz odkręcać - oczywiście torxy :) chyba rozmiar 20. Ile tego jest już nie pamiętam, ale sam zobaczysz. Aha jeszcze jedno, teraz już nie pamiętam, czy konieczne jest wyciągniecie radia i schowka pod nim... Jeśli tak, to: 1. Radio - 4 gwoździe w otwory od radia i powinno wyjść. 2. Schowek pod radiem - siłowo do siebie. Co do samej już wymiany żarówek, jak się dostaniesz do tyłu panelu - wąskie płasko-szczypce - mogą zaoszczędzić dużo czasu. pozdrawiam, Krzysiek Edytowane 25 Maja 2011 przez krzysztof_lew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi