moras Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam, Przeglądam forum i jakoś nie mogę dopatrzyć się jednoznacznej informacji, stąd też nowy temat. W związku z tym, że mam tylko jeden kluczyk i nie wiem kiedy poprzedni właściciel wymieniał w nim baterię chcę dokonać wymiany "profilaktycznej" tylko raz nie wiem jaką baterię kupić gdzieś znalazłem że CR 20332, ale pewny nie jestem, wiem że można sprawdzić rozkręcając kluczyk, ale tu pojawia się moja druga wątpliwość - jest sporo tematów w których poruszany jest problem nie działających pilotów, problemów z przyuczeniem itp. Czy jak będę wymieniał baterię to może spowodować to, że pilot przestanie działać? I jeszcze jedna kwestia która w tym zakresie mnie nurtuje - zakupienie dodatkowego kluczyka, czy faktycznie trzeba go zamawiać w ASO (koszt 500-600), nie ma innej możliwości. Pytam, bo świadomość posiadania tylko 1 kompletu nie jest komfortowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Dziś zmieniałem baterię i nie ma żadnego problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Podczas standardowej wymiany baterii (~kilka minut), pilot powinien po wykonaniu operacji działać prawidłowo. Gdy dopuścimy jednak do sytuacji braku zasilania przez dłuższy czas może dojść do rozkodowania. Odnośnie pilota, chyba na alldrogo można dostać uniwersalne, takie do zakodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moras Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A mógłbym jeszcze prosić o podanie modelu baterii (jeśli ktoś pamięta), żebym miał już kupioną odpowiednią i wtedy wymiana sprawnie pójdzie - mam nadzieję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) CR1620, tylko wystarczyło pilota otworzyć i już byś wiedział co w środku siedzi. Swoje piloty otwierałem już oba i żaden się nie rozkodował. Edytowane 6 Czerwca 2011 przez fred 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 I jeszcze jedna kwestia która w tym zakresie mnie nurtuje - zakupienie dodatkowego kluczyka, czy faktycznie trzeba go zamawiać w ASO (koszt 500-600), nie ma innej możliwości. Jesteś z Warszawy, mogę na PW podpowiedzieć gdzie facet w stolicy dorabia za połowę tej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 facet w stolicy dorabia za połowę tej kwoty A w okolicy poznania znacie kogoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi