mantev Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam! Od jakiegoś czasu przy gwałtownym ruszaniu,czy hamowaniu słyszę chlupotanie spod podwozia po stronie i na wysokości miejsca dla pasażera z przodu.Takie wynikające z bezwładności jakby w zamkniętym zbiorniku..Najpierw myślałem ,że pod siedzeniem jest 1,5l woda mineralna(często wożę) :ale nie.Później ,że płynu do spryskiwaczy jest za mało(dolałem na maxa-nic się nie zmieniło).Mam instalację lpg i zawsze 1/4 baku benzyny ( może to benzyna?).Ktoś przypuszcza co to może być? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Otwórz drzwi i sprawdź czy od dołu te otwory od odpływów są udroznione.. ja tak miałem w Lagunie II, zebrało się z 2l wody w drzwiach :) ps. napisz co było przyczyną jak już do tego dojdziesz :) Pozdrawiam Suchutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam! suchutki-fajna ksywa w kontekście tematu ;-) .Swoją drogą dzięki za zainteresowanie.Sprawdzę-odpiszę z pewnością. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Witam. I jak tam wypieranie wody?? :D Wiesz już co to mogło powodować?? :D Pozdrawiam Suchutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAZIEK Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Witam! U mnie pluskanie podobne jak u Mantew'a dochodziło od strony kierowcy. Poprzedni właściciel zrobił konserwację i uszczelnił się kanał odpływowy w progu. Przebiłem go, i wylała się woda ( ok 2l ). Przebiłem również kanał w drugim progu, a tam pustynia. Problem z pluskaniem zauważyłem po ostatnich ulewach. Chcę się dowiedzieć, czy progi mają być szczele czy nie? Za pomoc z góry dziękuję pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowackit Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Są jeszcze schowki w podłodze ! Tam również lubi zrobić się mały basen !!! A jeśli np jest to auto z klimą i zatka sie odpływ wody z parownika to woda kapie do auta po stronie pasażera i potrafi napełnić ten schowek pod nogami pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi