SzaŁaS89 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 (edytowane) Witam. Tak jak w temacie. dzisiaj zakładałem nowy tłumik końcowy bosala, po zamontowaniu odpalam wszystkie łączenia szczelne i moje ucho skierowało się w strone tłumika końcowego. Patrzę, a tutaj z tylu tłumika na dole przy spawie na środku malutka dziurka z której wydobywają sie spaliny. Sądzicie, że to do odpływu wody służy, a przy okazji spaliny uchodzą ( pomijam "pierdzienie" ) Macie tak samo w swoich tłumikach że jest dziurka i zarówno wydobywają się spaliny i woda? Fota zaczerpnięta z tłumika od VW ale dziurka taka sama jak u mnie w bosalu: Edytowane 14 Maja 2011 przez SzaŁaS89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ja we wszystkich swoich samochodach które posiadałem, wierciłem we wszystkich tłumikach (oprócz katalizatora) otwory śr.4mm, aby woda na bieżąco spływała. Nie zwiększało to głośniejszej pracy, a przedłużało prawie dwukrotnie żywot tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 No to muszę przemyśleć czy odetkać czy zostawić jak jest:) w oryginalnym starym nie pamiętam żeby była dziurka jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi