Megan92 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam :) Zbliżają się ciepłe dni i udręka dla naszych układów chłodzenia silnika. Za to,że ja mam małe problemy z układem to wymyśliłem pewne rozwiązanie które prawie zrealizowałem: Kontrolka Wentylatora. To rozwiązanie, informuje nas o włączeniu się wentylatora chłodnicy. Moim zdaniem jest to przydatne,bo jak silnik pracuje w korku mamy włączone radio to nie wiemy czy wentylator działa czy nie. Zalety tego pomysłu: -informacja o działaniu wentylatora, -nie martwienie się o temperaturę płynu chłodzącego,gdyż wiemy ze jest chłodzony Wady: -ustalenie miejsca w kabinie na diodę, -instalacja. Co sądzicie o tym pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Przecież wystarczy czasami spojrzeć na wskaźnik temperatury i po co dodatkowa instalacja ,która tez może nie zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ja słyszę jak wentylator się załącza ( może w dieslu nie słychać - nie wiem ), poza tym jak przedmówca napisał , wystarczy obserwować wskaźnik temperatury. Takie kombinacje prędzej czy później bokiem wychodzą. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi