Choina Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 W Lagunie II w Ph I do 2005 roku karta Hands Free polegała tylko na otwieraniu i zamykaniu auta, natomiast dopiero w Ph II Fands Free odpalało dodatkowo auto bez konieczności wsadzania karty. Koszt przerobienia karty ze zwykłej na Hands Free jest nieopłacallny. Wiąże się to z wymianą kart na 3-przyciskową z zaprogramowaniem 1200zł, czytnika ok. 1500zł i dodatkowy czujnik (chyba w podsufitówce), i na dodatek tylko nowe części chwodzą w rachubę (na używce Renault nie zrobi takiej przeróbki). W Megane Hands Free otwierał, zamykał i odpalał. slavOK 0:1 5qra :D I nie porównujcie Megane z Laguną, szkoda że ci nie wytłumaczył na przykładzie Vel Satisa. Mimo że wszystkie w/w auto pochodzą z jednej stajni to różnice jednak są. Dla przykładu: w Lagunie nie ma możliwości automatycznego włączenia świateł po odpaleniu silnika, a w Meganie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 co do czujnikow, sa trzy anteny "rozruchowe" wewnatrz auta. przy czytniku, miedzy przednimi fotelami oraz w okolicy oparc tylnych foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 slavOK 0:1 5qra :D yes, yes, yes :D [ Komentarz dodany przez: DrNO: 2007-08-28, 20:18 ] [prosze nie zaczynac OT] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A hands-free od nie-hands-free najłatwiej rozróżnić po takim małym, jajowatym guziczku na klamce. Jak go nie ma - to nie mamy hands-free :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekwu Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 no i u mnie Hands'a nie ma.. :/ a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 a ja mam hands free, odpalam bez karty tylko nie moge zamknąć żadnym guziczkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 polemnik, witaj w klubie - czeka nas rozbieranie klamek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 pecado, polemnik, dołącze do waszego klubu :D zamykam jedynie zamkiem w klapie tylnej :-x A otwieranie działa tylko po lewej :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 A otwieranie działa tylko po lewej :roll: To masz gorzej, bo bez zdejmowania tapicerki się nie dostaniesz do puszek czujników, które - podobnie jak klamki - lubią się zalać (chlejusy :D ). Korzystasz z myjki ciśnieniowej? 8-) Sposób na uszczelnienie klamek opisał G-Boy na forum PIKURa, widziałem też gdzieś jak dobrać się do puszek, ale nie pomnę już na którym forum to było :roll: /edzia HA! U nas też jest, źródło (pośrednio) to samo, lepsze zdjęcia :D http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=36028#36028 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 pecado, jeżeli chodzi o mycieto różnie :-> nie mam gdzie myć ręcznie. Choć nigdy nie widziałem zmian po myciu, a raz cholerstwo działało, potem przestawało :shock: . Róznice zauważałem jedynie przy zmianach temp. tzn. jak się ocieplało to zaczynały działać a jak temp. się ustaliła( było ciepło) to znowu padały, i tak co jakiś czas. opisał G-Boy na forum PIKURa widziałem i mam to gdzieś nawet skopiowane ale jakoś nie mam weny by się zabrać za naprawę. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi