tomer Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam. Moje auto właśnie stoi na serwisie i ma wymienioną przekładnie na regenerowaną. Problem polega na tym że kierownica do jazdy wprost jest przekręcona o ok 90 stopni. Jest to na tyle dużo że nie da się tego ustawić na drążkach. Oczywiście od razu zaświeciło mi ESP i serwis... Czy da się to jakoś skorygować na kolumnie ? Mechanik stwierdził że trzeba bedzie przy robieniu zbieżności przekręcic kierownice... ale jak już się doczytałem na forum pasuje tylko w jednej pozycji... Pozdrawiam. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 W temacie Tips ? &Trick było o ustawianiu środka dla kierownicy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomer Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 W tips & tricks jest jak ustawic kąt zerowy dla wspomagania. U mnie problem jest zupełnie mechaniczny. Nawet gdybym zrobił kalibracje to kierownica dalej do jazdy wprost będzie skręcona. Poszukałem sobie zdjęć i widze że pomiędzy krzyżakami znajduje się profil czworokątny - czy na nim da się przesunąć kierownice o 90 stopni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timi74 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam, kolego Tomer i jak sobie poradziłeś z tym problemem bo u mnie jest identycznie i nie wiem jak to rozgryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Poszukałem sobie zdjęć i widze że pomiędzy krzyżakami znajduje się profil czworokątny - czy na nim da się przesunąć kierownice o 90 stopni ? Może by się i dało to mechanicznie w ten sposób załatwić, jednak nie jestem pewien co na to zwijacz i taśma od airbaga w kierownicy????/ Ja bym nie ryzykował, bo możesz ją zerwać jak Ci 1/4 obrotu do pozycji krańcowej zabraknie. Czy to czasami nie wina "mechanika" i źle poskładanej kolumny kierownicy do przekładni, skoro regulacji na drążkach zabrakło, a nadal jest niewłaściwie kierownica ustawiona??? o reklamacji usługi myślałeś??? Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik63 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 witam. właśnie odebrałem od mechanika moją megane II po wymianie maglownicy. ustawiłem zbieżność i po 3 dniach po odpaleniu pojawia się komunikat steering check.co robić?pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi