Dziambel Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Hejka! niestety pękła mi jedna sprężyna i jestem zmuszony wymienić. Proszę powiedzcie mi, czy ktoś, miał do czynienia ze sprężynami JAMEX? ( 90zł szt ) Czy watro je kupić czy lepiej z innej firmy? Nie chciał bym też wydać na nie jakiejś bajońskiej sumy, bo mam też inne rzeczy do zrobienia, i muszę trochę z kasą oszczędnie się obchodzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Ja kupowałem do tego samego auta MONROE po 110, czyli różnica nie duża, więc nie ryzykowałbym w znak zapytania i szedł w markowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Padło na Magnumy, takie mi mechanik polecił i są niewiele droższe od Jamexów. Myślę, że będą OK. :) Nie będę zakładał nowego tematu, może ktoś pomoże. Wymieniłem te sprężyny, na te Magnumy,i teraz autko dość wysoko stoi :) Wiem, że nowe musi wyżej stać, ale wygląda to fatalnie, i czy one się jakoś jeszcze ułożą, opadną czy coś w tym stylu? Autko wygląda jak terenówka, mechanik raczej się nie pomylił bo pracuje w serwisie renault, i ma je w jednym palcu. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Może kupiłeś sprężyny od scenica albo diesla? Jak przód w górze po wymianie to na 99% taka jest przyczyna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Mechanik kupował sprężyny, cóż poczekam jeszcze troche i jak się nie obniży nic, to się zgłoszę do niego niech to sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 opadnie z 15-20mm max. Na cuda bym nie liczył, lepiej daj mechanikowi znać, że coś jest nie tak, bo później będzie robić problemy z wymianą (teraz sprężyny nie noszą jeszcze śladów użytkowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Widzisz ja miałem ten sam problem byłem kilkakrotnie u mechanika to mi powiedział cytuje 'panie przecież jest dobrze musisz pan jezdzic z większym obciążeniem 'kazałem mu sie puknąć w głowę i zamontowałem orginalne sprężyny z drugiej meganki.Zaryzykowałem bo to przecież używka ale nie żałuje no i ten komfort jazdy.Wniosek kupuj sam takie części a i czasami warto zainwestować w używkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 No właśnie autko trochę opadło ale bez szału :) wątpię aby coś bardziej siadło, w porównaniu z innymi megankami na drodze różnica jest spora. Mam takie pytanie, jak wpakuje sprężyny -40 to trzeba wymieniać amory na sportowe, czy może zostać na serii? Kolega z forum ma na sprzedaż i zastanawiam się nad kupnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 do -40mm nie trzeba koniecznie zmieniać amortyzatorów. Ja mam -30mm sprężyny i amortyzatory seryjne. Obstawiam opcję, że mechanik wpakował spreżyny od scenica albo diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 te -40 to nie będzie za dużo? nie chciałbym haczyć o każdy pagórek dołek itp. Chciałbym żeby błotnik był mniej więcej równo z oponą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 -40mm to chyba najpopularniejsze obniżenie :) Przejrzyj auta użytkowników, obejrzyj zdjęcia oceń i zdecyduj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ok dzięki za info :) muszę się z tym przespać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 nie obnizaj włóż seryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 nigdzie nie ma używanych seryjnych do meganki 1,4 :-\ No i megi stoi już na -40mm jest troche twardziej ale komfort OK! Wygląda też dużo lepiej. Jak będzie pogoda i warunki, to zrobię foty i zapodam do tematu mojego autka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi