jarod110 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Mam pewien problem , mianowicie zajechałem na parking ,zgasiłem silnik i już nie odpaliłem. Brak prądu ,nic nie działa. Ciemna tablica, żadnej kontrolki, silnik milczy ,brak kierunków,centralny nie działa tak jak by akumulator był wyciągnięty ,tylko jak wcisnę pilota od zamka to słuchać takie ciche piknięcie . POMOCY nie wiem co robić. Akumulator sprawdzony, bezpieczniki sprawdzone . Edytowane 26 Maja 2011 przez gojgien poprawiłem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 klemy sprawdz czy się nie obluzowały, napięcie akumulatora(może wyzionął ducha) a jak tam będzie OK to bezpieczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarod110 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Klemy są dokręcone tak jak powinny być, akumulator sprawdzony w innym aucie (także scenic), bezpieczniki sprawdzone jeden po drugim. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A te przy akumulatorze też sprawdziłeś? A w komorze silnika po lewej stronie, nad rozrządem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz-1990 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 kolego porządnie przeczyść klemy ;] brat w clio też tak miał prąd byl i nagle nie było przeczyszczone klemy , przesmarowane i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarod110 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Klemy przeczyszczone i dokręcone, słychać tylko ciche pikanie przy naciskaniu pilota,dalej wszędzie ciemno ,żadna żaróweczka się nie świeci,jedynie co mogę włączyć to światła awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Zobacz jeszcze bezpieczniki na podszybiu. Odkręć plastik pomiędzy szybą a maską po stronie pasażera. U mnie tam jest jeszcze jedna skrzynka z bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Na tym forum już był przypadek, bezpiecznik na aku wyglądał spoko, ale jak go poruszył (ten ktoś) okazało się zaczął rozmawiać. Ja ostatnio (i inne kolega na forum, zlokalizował) dobry ale nie działający bezpiecznik od świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 A ja się zastanawiam jak sprawdzałeś te bezpieczniki? Wyjmowałeś i sprawdzałeś miernikiem, jakimś przyrządem np. baterią z żaróweczką? Czy tylko oglądałeś. Bo jak to drugie to posprawdzaj jeszcze raz ale miernikiem. Daruj sobie sprawdzanie bezpieczników w kabinie poza bezpiecznikiem od UHC. Sprawdź bezpieczniki w komorze silnika te duże i zaraz przy akumulatorze. Na downloadzie masz rozpiskę bezpieczników i przekaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi