Merkaba Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Cześć, chłopaki wczoraj sprzątając auto wyciąłem mate bagażnikia, i przy łączeniu lewego nadkola a podłogi bagażnika zobaczyłem oto taki widok (zdjęcia) i tu kłania się pytanie jak to naprawić na własną rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 a masz migomat :) bo jak nie to będzie niezła rzeźba :) ale da się :) kup coś takiegosą także mniejsze opakowania ;) do klep blachę, żeby zmniejszyć szparę, wyczyść, pomaluj podkładem,uszczelnij masą, dotnij kawałek blachy, wyprofiluj, do klep do karoserii i przynituj, potem znowu masa na łączeniach, pomalować i gotowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Myślałem w ten sposób żeby usunąć to zabezpieczenie szparę dokładnie wyczyścić a następnie wyspawać ją w środku zabezpieczyć podkładem antykorozyjnym a potem nałożyć masę bitumiczną i przemalować to w kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) Wyczyścić z rdzy, pospawać i zamalować. Migomat masz na myśli 131/135, albo 141 ? Przy takim ubytku można by się zajechać wypełniając to drutem. Do napawania ubytków i grubych spoin tylko spawanie elektrodą otuloną (111). Dobrze by tu się sprawdziły elektrody do napawania. Edytowane 27 Maja 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Nie myślałem o zaspawaniu tej szpary , bo pewnie blacha w pobliżu i tak jest już przerdzewiała :) pisząc o migomacie miałem na myśli wspawanie jakiejś łatki na to miejsce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Po usunięciu rdzy spokojnie można to zespawać ze sobą elektrodą bez żadnych łatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 patrząc na zdjęcia nachodzi mnie pytanie czy ktoś już tego nie spawał i nie pękło obok po raz drugi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Auto w miało lekkiego dzwona w lewy tył, ale aż tak daleko nic nie było robione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 nie dało mi spokoju i poszedłem zobaczyć jak to u mnie wygląda, myślałem, że blacha jest zgrzewana ale nie w tym miejscu faktycznie jest spaw :) więc faktycznie nikt tam nic nie dłubał :) a co do naprawy zrobisz jak będziesz uważał, najlepiej udać się do kogoś kto ma odpowiedni sprzęt i wie jak go używać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 O to nie ma żadnego problemu bo już mam migomat załatwiony kwestia pokazania i wytłumaczenia co i jak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) Migomat służy do spawania metodą 131/135, ewentualnie 141 (ale nazwa już nie jest poprawna). Jeżeli nigdy nie spawałeś półautomatem w osłonie gazów, to się na to nie porywaj. Do spawania elektrodą (111) służy najczęściej spawarka transformatorowa lub inwerterowa. Edytowane 27 Maja 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Ja się na spawaniu nie znam, kolega mi wszytko zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi