Timek123 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Witam Dlaczego moja Meganka pali okolo 15l jaka moze byc przyczyna tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 (edytowane) Świece, sonda, przewody WN, filtry: powietrza i paliwa. Kiepska benzyna. Za niskie ciśnienie w kołach, zablokowany hamulec (zatarty cylinderek). Edytowane 29 Maja 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Masz za ciężkie buty albo zawsze jesteś pierwszy spod świateł ewentualnie używasz tylko 2 biegów :) przyczyn może być dużo więcej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megidti Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Po 1 to musisz sprawdzić czy problemem jest praca silnika czy opory toczenia/trzymające hamulce. Następnie jeśli stwierdzisz że problem tkwi w oporach toczenia to hamulce, koła itd. Jeśli silnik to: -czy równo pracuje? -czy silnik się dławi? -kiedy zmieniałeś filtry? Decydujący wpływ też może mieć Twoja technika jazdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los_Dawidos Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przyczyn może być wiele. Być może Twój styl jazdy się do tego przyczynia, co prawda spalanie jest naprawdę duże, ale jeżeli lubisz kręcić wysoko silnik, gwałtownie przyspieszasz i hamujesz etc. to ma to swoje przełożenie na to, co zostaje po jakimś czasie w baku. Z drugiej strony jeżeli jeździsz normalnie to sprawdź wszystko to, co mówili poprzednicy. Napisz jeszcze na podstawie czego wyliczyłeś takie spalanie - komputer czy własne obliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszo1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 odswieżam z moim problemem. od jakiegoś czasu pali mi masakryczne ilości LPG oraz jak teraz sprawdziłem Pb. W czym może być problem ? - silnik pracuje równo - obroty trzynma ok - auto nie osłabło - pali mi ok 16 l gazu i pewnie podobnie Pb - nowe filtry ( powietrza , lpg ) - wymieniona sonda lambda ( sprawna wg. oceny elektryka po podłączeniu do kompa ) - pokasowane błedy niby auto pracuje ok jak dawno a spala jak smok. Pomożcie - co mam jeszcze sprawdzić / wymienić ?:( dzięki ! Dodano: 16 wrz 2013 - 08:23 aha - dodam ,ze auto czasem ma problemy z zapalaniem. Ale tylko wtedy jak robię np krótką trasę - gaszę i od razu chcę zapalić. Ttzeba się namęczyć albo poczekać parę minut i odpala bez problemu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi