roberyk2006 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam,muszę wymienić pasek rozrządu w moim 1.9 dti,jaki polecacie,jakiej firmy.Czy firma DAYCO to dobry pomysł?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 a dlaczego sam pasek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberyk2006 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 mechanik mi mówił że reszta jest ok a pasek jest lekko zszarpany z jednej strony,cały rozrząd wymieniłem 20 tyś km temu i jakoś ten pasek mnie niepokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Pasek sam w sobie nie postrzępił się albo o coś trze albo coś nie działa np jakaś rolka w tym silniku chyba są 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Jak pasek jest postrzępiony, to był źle założony, albo jak już wyżej wspomniano jest wadliwa/krzywa któraś rolka, lub nawet koło rozrządu/korbowodu. Często jest tak, że koło rozrządu lub korbowodu po dużym przebiegu jest już wyrobione i pasek się z niego zsuwa. Dayco dostarcza paski na pierwszy montaż, więc propozycja jak najbardziej OK (do niektórych aut są w wersji wzmocnionej i standardowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi