Walec Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) Cześć Miałem już kiedyś megane i bardzo miło ją wspominam. Szukam drugiego, w miarę ekonomicznego samochodu dla siebie więc wpadłem zapytać: ile teraz trzeba dać za dobrze utrzymany i wyposażony samochód ( klima itd. ) w wersji hatchback? Z silników powyżej 100KM widzę tylko 1.6 16v i jego bym szukał, ewentualnie, który uchodzi za najmniej zawodny i najekonomiczniejszy? 1. http://moto.allegro.pl/renault-megane-1-6-16v-z-niemiec-klima-i-reka-igla-i1637864885.html Coś takiego powinno być w miarę ok? Edytowane 30 Maja 2011 przez Walec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Po za tą wgniątką na prawych tylnych drzwiach przy klamce jest wszystko ok. Ja bym brał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) Ja kupiłem pół roku temu Megane I ph II kombi z klimą, elektryką, halogenami, alarmem itd. za 9000 (stargowane z 9500). Rocznik 99, silnik 1.6 16v. Dostałem auto z Polski, od pierwszych właścicieli. Dwóch różnych mechaników na przeglądach stwierdziło, że jest w świetnym stanie - robiłem, oprócz rozrządu, same pierdoły w stylu przepalonych żarówek czy silniczka wycieraczki. W silniku nic nie robiłem, w zawieszeniu jakieś gumy za 50zł + robocizna. Myślę, że ceny za hatchbacka będą bardzo zbliżone. IMO za zadbany egzemplarz nastaw się na 9-10 tysięcy plus rozrząd, przegląd i takie tam. 8 tysięcy to dla mnie dolna granica. Wystrzegałbym się sprowadzanych, jeśli są tańsze, niż polskie. Zakładając, że średnia cena za polskie to np. 9,5k, a widzimy auto z Niemiec za 8,5k, to trzeba wziąć jeszcze poprawkę na koszt sprowadzenia, załatwienia papierów i marżę handlarza i okazuje się, że auto było kupione za 7k. Niemcy to bogatszy kraj i ceny normalnych aut na rynku wtórnym są u nich proporcjonalnie wyższe, więc okazuje się, że jakiś Niemiec musiał puścić to auto tak za 60% średniej ceny rynkowej u nich... Jeśli auto zza granicy, to tylko samodzielnie wybrane z komisu w głębi kraju i z nastawieniem, że trzeba będzie zapłacić więcej niż za polskie. EDIT: auto z linku to typowy odpicowany Niemiec od handlarza :) Użytkownik ma też 7 innych aut w tej chwili. Nie widzę ewidentnego bicia, ale na fotkach trudno ocenić, a robione przy zachodzącym świetle, żeby ładniej wyglądało a mniej dało się zobaczyć. Przebieg na 100% skręcony, kierownica w pokrowcu raczej nie bez powodu :) Silnik myty. Jak jest blisko, to można podjechać z miernikiem, a potem na ASO. Jak daleko, to ja bym się nie pchał. Edytowane 30 Maja 2011 przez _Big_Mac_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 po czym sugerujesz, że przebieg na 100% kręcony? bo pokrowiec na kierownicy? co za bzdrura, no popatrz a fotel jakoś się nie zniszczył, poza tym jakbyś nie wiedział, jakoś materiału zastosowanego w tych kierownicach jest delikatnie mówiąć marna. Walec najlepiej jak zadzwonisz i po rozmowie, zawsze można wywnioskować czy gościu jest otwarty na rozmowe, czy coś kręci:) Wnętrze wydaje się być bardzo zadbane jak na 11 lat :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walec Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Po ten konkretny egzemplarz mam zdecydowanie za daleko, chciałem tylko zasugerować czego szukam i czy jest to możliwe do osiągnięcia w tych pieniądzach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Przy okazji, o tym allegrowiczu można poczytać tu http://megane.com.pl/topic/30203-nieuczciwy-sprzedawca-trefne-auto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi