jonasz1983 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam, Mam pytanie, czy wymiana amorków tylnych w Scenicu Grand to jakiś wielki problem, czy spokojnie można samemu wymienić? Czy przy wymianie amortyzatorów trzeba jeszcze coś wymienić co nie jest w zestawie z amortyzatorami czy tylko amorki? (chodzi mi o jakieś...no nie wiem...uszczelki, podkładki, mocowanie czy co tam jeszcze...pierwszy raz zabieram się do amorków, więc zbytnio nie wiem co tam się znajduje...a lubię sobie podłubać w aucie przynajmniej mam satysfakcję... :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Na każdym amortyzatorze są dwie śruby, na dole i na górze. Wykręcasz, wyjmujesz stary, wkładasz nowy i przykręcasz. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oggy2 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 P_r_z_e_m_o, dobrze by było żebyś napisał jak się dostać do górnej śruby?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 W "normalnym" Scenicu śruba widoczna jest po podniesieniu pokrywy koła zapasowego, podłogi bagażnika, u Ciebie pewnie trzeba będzie wymontować siedzenia 3-go rzędu. Tam szukaj, nie wiem też czy rzeczywiście trzeba będzie wymontować siedzenia. Spróbuj tam zaglądnąć, może trzeba odsunąć tapicerkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi