safu2 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam. Mam problem przepala mi się ciągle bezpiecznik 5F w komorze silnika. Odpowiada on za włącznik tempomatu i przekaźniki dodatkowego ogrzewania. Gdzie się one znajdują i jak sie do nich dostać. W moim Scenicu II są ponoś gdzieś koło wentylatora dmuchawy ale jak się do niego dostać, ewentualnie co trzeba odkręcić. Witam, czy nik nie wie jak się dostać do tych przekaźników. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Grzałka powinna znajdować się w konsoli centralnej, na wysokości przycisku START, od strony kierownicy. Nie wiem jak się tam dostać. Może trzeba wyciągnąć radio? Na forum znajdziesz opis demontażu konsoli centralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto29 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Grzałki w SCII są na dole na wysokości łydek kierowcy po lewej stronie konsoli, wystarczy zdjąć obudowę lewarka zmiany biegów i je widać ( grube kolorowe przewody chyba 4 o ile dobrze pamietam) Przekaźniki są pod deską rozdzielczą od strony kierowcy. Edytowane 25 Czerwca 2011 przez kwinto29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safu2 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 I już naprawionw. To nie był przekaźnik tylko uszkodzona wiązka elektryczna a konkretnie przecięty kabel koloru żółtego zasilajacy złącze diagnostyczne na wysokości sensora poduszek. Bezpiecznik już się nie pali, działa tempomat, ogranicznik prędkości, czujnik deszczu i świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi