tomaszyx Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Witam. Mam problem mianowicie nie składa mi się lewe lusterko ani drgnie nie słychać żeby cokolwiek drgnęło. Prawe natomiast działa bez zarzutu. I teraz moje pytanie ponieważ nie mam pojęcia czy to wina lusterka czy elektryki a nie mam jak tego sprawdzić czy jak podłączę prawe lusterko do lewej kostki i wtedy spróbuje złożyć to zadziała. to ma jakiś sens w ogóle i czy jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Ma sens i jest możliwe ale musisz lusterko trzymać w rekach, bo go nie przykręcisz. Wiadomo- nie ta strona i odwrotna podstawa. Przewody w kostkach są jednak w tych samych miejscach. piny 7,8,9 Może także działać odwrotnie. Tzn może składać jak przełącznik ustawisz na rozkładanie Możesz także, po zdemontowaniu niedziałającego lusterka podać napięcie 12V na jego piny 7 i 9. Jeśli nie zadziała po pierwszym podłączeniu, to zamień przewody by zmienić polaryzację. W instalacji auta też tak się to odbywa. Zmiana polaryzacji na tych przewodach powoduje składanie albo otwarcie lusterka. Piny 7,8,9 to piny drugi od lewej, środkowy i drugi od prawej w dolnym rzędzie jak patrzysz w kostkę. 8 jest podłączona tylko w sceniolach, przez ten przewód biegnie sterowanie jak lusterko jest poskładane, a otwierasz drzwi, by samodzielnie się otwarło jeszcze przed nimi. Meganki II ten 8 pin mają wolny (bo lusterko jest na drzwiach i nie musi się samoczynnie z wyprzedzeniem otwierać) i do siłownika lusterka biegną tylko 2 przewody z pinów 7 i 9, którymi doprowadzone jest zasilanie ze zmienną polaryzacją, tak samo jak w sceniolach.. Edytowane 3 Września 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszyx Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Ok jutro spróbuję mam scenica ii dzieki za obszerną odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi