kristof Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 (edytowane) Witam mam problem ze Scenikiem 1997 1.6 8V I phI. automat. Otóż ostatnio wymieniłem filtr paliwa i świece bo miał trudności z odpalaniem.A w To tej chwili odpala ale gaśnie jeżeli nie przytrzymam gazu. Obroty spadają do zera. Słychać dzwięk podobny do dziury w wydechu.(mam katalizator)taki jak gdyby samochod nie miał wydechu(sportowy) :) Poradzcie ci zrobic ....Na forum nie znalazłem podobnego tematu.Nie stało się to bezposrednio po wymianie tylko pare dni później,samochod nie był w ruchu. dodano Zapomniałem dodać, że wewnątrz podczas pracy silnika czuć jakby spaliny. Edytowane 4 Czerwca 2011 przez gojgien scaliłem 2 posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Do sprawdzenia/wyczyszczenia silniczek krokowy. Dodatkowo można przeczyścić przepustnicę. Słychać dzwięk podobny do dziury w wydechu Może jest dziura w wydechu... Dodatkowo warto sprawdzić kolektor wydechowy, ponieważ piszesz że wewnątrz podczas pracy silnika czuć jakby spaliny Spalinami może również być czuć, jak uszczelka pod głowicą jest do wymiany. Sprawdź, czy silnik z przodu nie jest zaolejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dzieki za odpowiedz ,dzisiaj dojrzałe dziure w koncowym wydechu,przekichane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 To nie tragedia, nowy tłumik razem z gumkami, to koszt około 130-150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Miałem to samo ale zimą, zwykle za 3 razem nie gasł. Pojechałem do kolegi, przejżał go i wyczyścił jakiś czujnik pod maską, tylko nie pamiętam jaki (wału, cieczy albo jakoś tak). Od tego momentu zero kłopotów - pali od 1 razu nawet w te największe mrozy co były. Co do tłumika zawsze można go jeszcze zespawać, w zależności w jakim jest stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi