siadula Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam. Z moim problemem borykam sie już od jakiś dwóch miesięcy. Problem jest tego typu że w mojej Megane (3 drzwiowa wersja) nie działa zamykanie z przycisków w drzwiach. Otwieranie działa bez zarzutów.Gdy chcę zamknąć auto, to działa mi tylko przycisk w klapie bagażnika. Niestety przyciski w drzwiach kierowcy i pasażera już nie reagują i muszę to robić za pośrednictwem karty lub przycisku w klapie. Proszę o jakieś sugestie lub podpowiedzi. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Wymień mikrowłączniki w drzwiach. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siadula Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Mikro włączniki... ? ale żeby tak od razu oba padły ? Nie wydaje mi się REGULAMIN Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Może padł tylko jeden i drugiego zablokował.W 5 drzwiówce jest tak, że jak jeden jest zwarty to nie działa cała strona auta czyli drugi po tej samej stronie. Jak to wygląda w twoim tego nie wiem. Natomiast jak uszkodzenie jest takie, że mirowłącznik jest rozwarty to drugi po tej stronie jest ok. Trzeba rozebrać klamki i dostać się do mikrwłącznika (kpl 2 szt.w ASO kosztuje ok 8 zł). Dobry silikon i lutownica. To tyle co trzeba mieć. Jak to zrobić to poszukaj na forum. Jest dokładny opis i rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siadula Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dodam do tematu że wczoraj po przyglądnięciu się czujnikom w drzwiach zauważyłem ze czujnik za klamką od strony kierowcy lekko odchodzi tzn. jakby puściło jakieś trzymanie od góry lub się lekko odkleił od drzwi. Na dodatek padał deszcz i zauważyłem ze dostaje się woda do wnętrza czujnika przez tą szparę. Moje pytanie jest takie czy aby nie zalanie czujnika przez wodę mogło spowodować to uszkodzenie że przyciski w obu drzwiach nie reagują ? Proszę o jakieś sugestie ponieważ jestem zielony w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Skoro otwieranie działa poprawnie (co podajesz w pierwszym poście), to znaczy, że siadły mikrowyłączniki w klamkach odpowiedzialne za zamykanie z przycisków.(ewentualnie zły styk na złączu od tych przycisków pod klamkami, dostęp po zdjęciu tapicerki) Gdyby występował problem także z otwieraniem, wówczas można podejrzewać, że komputer odłączył cały zespół HF, bo przykładowo wykrył zwarcie po zalaniu spowodowanym opadami. Warto jednak zawczasu popatrzeć na te czujniki pod klamkami dokładniej i w razie czego uszczelnić, by za jakiś czas do takiej właśnie sytuacji nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi