BURNaba Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, do niedawna używałem Scenica z 2001r. (wersja po liftingu) i przez ten czas użytkowania sam odgrzybiałem klimatyzację piankowym środkiem chyba firmy PLAK zgodnie z instr.czyli bezpośrednio na parownik i w otworach nawiewowych. Teraz posiadam Scenica 3 i chciałbym również samodzielnie odgrzybić klimatyzację podobnym środkiem pianowym lecz nie wiem czy słusznie ale obawiam się, że powstała piana może w jakiś sposób jeżeli za dużo by jej powstało dostać się do wyświetlacza TFT deski rozdzielczej?? Może jestem przewrażliwiony ale chciałbym się zapytać kogoś, kto może stosował tę metodę w takim aucie? Dzięki za odp. Pzdr Edytowane 8 Czerwca 2011 przez BURNaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 W żadnym aucie jak i w tym NIGDY NIE PSIKA się w kanały/otwory nawiewów :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Pierwsze słyszę, ba nawet w ASO tak robią, chociaż lepiej by było psikać bezpośrednio w osuszacz (np. przez rurkę odprowadzającą wodę). Edytowane 8 Czerwca 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Pawel: Chyba u ciebie :) W normalnych ASO już tylko i wyłącznie ozonowanie. A wcześniej i owszem, płynem w sprayu ale tylko na parownik a potem włączało się klimę na obiegu zamkniętym u uciekało się z auta coby tego nie wdychać. W moim ASO mechanik jasno i dobitnie powiedział aby tego "świństwa" nie lać do nawiewów, gdyż potem są problemy. Na forum już niejednokrotnie pisali o problemach ci co tak zrobili, czyli wlali to w kratki/otwory :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Tylko, że ozonowanie nie zawsze jest skuteczne i przekonało się o tym wielu moich znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Tak, jak dopuścili do całkowitego zasyfienia to nie ma się co dziwić :) Lub wykonano czynność oszczędnie nie wlewając odpowiedniej ilości płynu do urządzenia i z tego powodu zbyt krótko to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURNaba Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Jest dostępny taki środek WURTH w zestawie z pianką którą wg instr. aplikuje się w miejsce wypływu wody ze skraplacza specjalną rurką oraz druga puszka ze środkiem do czyszczenia nawiewów którą opróżnia się w aucie stawiając na podłodze itd. Co myślicie o czymś takim? Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat tego zestawu i jego skuteczności. A w którym miejscu dokładnie jeśli już znajduje się ten odpływ wody bo jeszcze go nie szukałem nawet...nie jest gdzieś ukryty że nie ma do niego bezpośredniego dostępu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Kuzynki mąż stosuje ten środek już dłuższy czas i sprawdza się bardzo dobrze. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi