Los_Dawidos Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam. Ostatnio zauważyłem pewien problem w moim aucie, mianowicie stałem w korku i było ruszył - zahamował i właśnie podczas ruszania i zatrzymywania usłyszałem taki dziwny dźwięk, jakby skrzypienie czy coś w tym rodzaju. Postanowiłem więc przyjrzeć się dokładnie zjawisku i wnioski są takie. Skrzypienie słyszalne jest z okolic prawego przedniego koła, słychać je tylko przy minimalnych prędkościach - ruszanie, zatrzymanie pojazdu, jakieś manewry parkingowe, podczas kręcenia kierownicą także jest to słyszalne, co prawda wszystko z zewnątrz wygląda ok - auto ani nie opadło, ani nic nie cieknie, zawieszenie pracuje tak jak pracowało, czyli ok, ale jest to uciążliwe. Ponadto dziś parkując pod domem postanowiłem dojechać do samego krawężnika i przy "uderzeniu" kołem w krawężnik także słychać ten dźwięk - co ciekawe przy jeździe przez progi zwalniające nic nie słychać. Co może powodować taki dźwięk? Dodam, że nie wpadłem w żadną większą dziurę, natomiast na sam dźwięk zwróciłem uwagę ok. tygodnia temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Klocki ocierające się o tarczę hamulcową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Sprawdz sworzeń zwrotnicy może już jej czas dobiegł końca lub tuleje na wahaczu skruszały i skrzypią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi