pawelb5913 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Witam. Miałem do wymiany sondo lambde w mojej megi. Wymieniłem na nową. Jednak zastanawiam się czy to koniec tego problemu.?? W czasie gdy komputer nie miał sygnału od sondo lambdy (przewody były urwane), komputer pewnie odczytał tam błąd. Teraz po samej wymianie zastanawiam się czy nie powinienem jechać na podłączenie pod komputer żeby usunęli błąd i dopiero będzie dobrze. Znajomy powiedział mi że wystarczy akumulator odłączyć na 15 minut i komputer zapomni wszystkie błędy jakie miał zapisane. Czy faktycznie jest to możliwe.?? Czy jednak muszę na diagnostykę na usunięcie błędu.?? Proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 W tym aucie bez problemu powinno wystarczyć odłączenie akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megidti Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wg mojej wiedzy nie trzeba nic odłączać, przynajmniej ja nigdy takich rzeczy nie robiłem, a parę razy sondę lambdę zmieniałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi