TomekTaxi20 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Witam. Dzisiaj odebrałem list polecony od Renault Polska. Powiadomili mnie, że powinienem zgłosic się jak najszybciej do serwisu w związku z wykryciem usterki układu kierowniczego ( wspomaganie ) w celu zamontowania dodatkowej wiązki elektrycznej. Skutki nie wymiany mogą byc takie, że mogą pojawic się stuki w okolicach kolumny kierowniczej, w najgorszym przypadku zanik wspomagania kierowniczego ( mniej więcej tak to brzmiało )..Jestem umówiony na poniedziałek, ponieważ jeszcze mi wyskakuje "STOP"usterka układu hamulcowego, więc sprawdzą odrazu jedno i drugie. Dam znac co wynaleźli. ( ogólnie jestem zadowolony z Reni, przy mojej jeździe na taxi, przeważnie tylko miasto, to te usterki co miałem do tej pory to nie są tragiczne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LPC Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Faktycznie jest chyba akcja serwisowa bo też dostałem takie pismo, ale jeszcze się nie umówiłem bo dopiero wróciłem z zagranicy, będę działał w tej sprawie od poniedziałku. Zobaczymy co tam będą poprawiać i ulepszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekTaxi20 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam. No i jestem po serwisie:):).... Powiem Wam ze to troszke smieszne, chodziło o zamocowanie dodatkowego mocowania wiązki elektrycznej. Zamówili mi niby tą częśc, i jak dzisiaj podjechałem, to sami w serwisie sie troszke śmiali, mianowicie przeszły cztery "opaski"te plastikowe, w opakowaniu Renault:), te zwykle takie dostepne nawet Biedronce:)... No ale zrobione, byłem przy tym i chodzilo aby kabelki nie ocierały sie o uklad wspomagania. Jeśli chodzi o komunilat " ustaerka układu hamulcowego"okazało sie ze przy przechylaniu miałem w zbiorniczku mało płynu hydraulicznego, i po zapaleniu się komuniakatu raz, zwichrował czujnik, płyn został dolany, błąd skasowali na kompie. Zrobiłem po tym wszystkim jakieś 100km po mieście i wszystko jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Cześć, Czy możesz napisać gdzie dokładnie znajduje się wymieniona wiązka? Czy to widać? Czy można to zrobić samemu? Opaski z Biedronki posiadam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekTaxi20 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Witam ponownie. Owa wiązka elektryczna i zaolozone na niej spinki znajduje sie w okolicach pedału hamulca, pod tymi plastikami deski rozdzielczej, musicie włożyc glowe glęboko obok pedałów.. A tu zdjecia z bliska Edytowane 20 Czerwca 2011 przez TomekTaxi20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi