SLWK89 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Witam szukałem na forum troszkę i widzę ze mój przypadek jest inny. Dziś moje auto miało problemy z zapaleniem otóż akumulator nowy jest i chce odpalić kręcę kluczykiem i ma problem. za jakieś 30 minut ta sama bajka tylko ze nie chce zakręcić rozrusznik tylko słychać takie (pstryk pstryk)i ciche piszczenie. próbowałem na po pych ale gdy wrzuciłem 2 samochód hamuje tak jak by ktoś hamulec nacisnąć. proszę o pomoc Edytowane 11 Czerwca 2011 przez SLWK89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Podaje paliwo i jest iskra ? Co do rozrusznika, to sprawdź, czy dochodzi napięcie do niego podczas uruchamiania jak nie daje oznak życia. Jak to sprawdzisz, to daj znać jakie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLWK89 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 tak podaje paliwo znajomy mówił ze to może być bendiks ? czy to może być to? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Uszkodzony bendix by nie zazębiał rozrusznika z kołem zamachowym, ale sam by się uruchamiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLWK89 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 wiec co to może być, akumulator sprawny jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Sprawdź, czy dochodzi napięcie do rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Jak ma takie pstryknięcie to prąd dochodzi do rozrusznika, trzeba wyjąć rozrusznik i dać do regeneracji, lub po wyjęciu sprawdzić na akumulatorze bezpośrednio czy będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 szczotki na rozruszniku poszły, mozesz popukać młotkiem to powinien załapać ale i tak trzeba to zrobić jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi