rekin1987 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 problem w tym że błędów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomorek Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 i co dalej w spawie? wykryłeś w końcu przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Sprawdź wtryski na przelewach 10 min roboty może któryś nie trzyma ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin1987 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 aktualnie jestem w trasie i zapaliła się lampka z dpf/fap komunikat sprawdź wtryski, a auto jeździ wciąż w kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias21 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 jeżeli twoje auto posiada FAP zwiększone spalanie może oznaczać moment wypalania filtra, filtr taki zapycha sie jeżeli jeździ sie na za niskich obrotach poniżej 2tyś zbyt długo lub po mieście, proponuję abyś trochę depnął mu w trasie aby obroty były z godzinke na poziomie 3tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin1987 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Wróciłem właśnie z trasy 1600 km autko chodziło na dość wysokich obrotach. Prędkość maksymalna 180 km/h osiągnięta :) Lampka nadal nie ma zamiaru się wyłączyć. Przez większość trasy autko chodziło normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Hmm...Ciekawa sprawa :) Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez kanar666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin1987 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) Nowe obserwacje: Kiedy lampka od dpf-a sie pali samochód zużywa normalne ilości paliwa. W momencie kiedy się wyłączy spalanie wzrasta, a kiedy puszczam gaz na biegu spalanie nie spada do zera tylko utrzymuje się na poziomie 1.5l. Ahh zapomniałbym. Po zakupie myśląc, iż nie mam dpf-a zalałem olejem excellium 5w40 zamiast solarisem 5w30. Poziom oleju na bagnecie jest ok 1-1.5 cm ponad MAX. Dodano: 24 wrz 2011 - 10:15 Postanowiłem ściągnąć nadmiar oleju z silnika i wyszło tego 1.5l :) Muszę zmienić olej już po 7tyś. km, a auto jeździło głównie w trasie (tylko tym razem zaleję właściwy - solarisa dpf) Czy jest możliwość programowego wypalenia dpf-a przy pomocy innego interfejsu niż can clip np. ddt2000 albo elm327? Edytowane 8 Września 2011 przez rekin1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi