choke Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam, Kilka postów niżej pisałem o niedziałającej szybie więc ją rozebrałem i odpiąłem akumulator i zaczęły dziać się cuda. Mianowicie alarm włącza się z różnych przyczyn to jak otworze maskę, czasami jak odpalę auto a nawet jak się poruszę w samochodzie. Alarm nie wyłącza się z pilota tylko po chwili sam przestaje, dodatkowo po każdym wyłączeniu silnika restartują się wszystkie parametry komputera i trzeba wpisywać kod do radia ( Akumulator prawie nowy z BOSHA ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak już to boscha. I sprawdź czy nie masz luźnych klem na akumulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choke Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Pierwsze co zrobiłem to dokręciłem klamry i spryskałem kontaktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 To sprawdź także bezpieczniki na klemie "+". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choke Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) A gdzie się znajduje ten bezpiecznik ? i jak jest opisany ? Edit 1 : Czy tutaj znajduję się odpoweićż na moje pytanie ? (schemat bezpieczników z komory silnika ) jak tak to który to bezpiecznik ? Edit 2 : Znalazłem bezpiecznik F3 na schemacie, przeczyściłem i dalej to samo :/ Z racji tego iż nie uzyskałem żadnej odpowiedzi zawiozłem auto do ASO :). Zdiagnozowali zielonego UPC :) przeczyścili,polutowali auto 2 dni trzymali i 400 zł skasowali. Co prawda w cenie zrobili mi jeszcze szybę ( demontaż / montaż boczków, sprawdzanie instalacji, naprawa styków, i wymiana kilku kabli ). Dobra rada : Pan z ASO doradził mi abym silikonem akwarystycznym zabezpieczył skrzynkę UPC gdyż jest ona szczególnie narażona na kontakt z wodą. Edytowane 15 Czerwca 2011 przez choke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi