arel1986 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczów:) Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem scenica z koncówki 2003 roku. Na samym początku przy każdej zmianie auta biorę się za xenonki, no i to po raz pierwszy mam problem. Żarówka H7 nie ma żadnych zaczepów tylko lekko wykręca się ją, i jest zamocowana na takim metalowym krążku do którego się wpina kostkę z kablami zasilającymi. Niestety otwór w NIM jest ja mały żeby zamocować go z żarówką xenonową która jest dłuższa od zwykłej H7. stąd pytanie czy ma może ktoś na to jakiś patent, ktorym chce się podzielić:) ewentualnie jakieś zamienne mocowanie z innego autka. z góry dziekuje bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Że co chcesz zrobić :) Wstawić w miejsce zwykłej żarówki palnik ksenonowy czyli żarówkę D2S lub D2R :) To się tak 1:1 nie da. Na forum już było pisane jakich przeróbek należy dokonać i w co auto powinno być wyposażone. :) Opcja :) pomocna będzie. Sam reflektor też ma deczko inną budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arel1986 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) hehe, zapomniałem napisać ze nie mam soczewek, i swiatła mijana to h7 i xenony normalne z balastami można zamknąć temat Edytowane 15 Czerwca 2011 przez arel1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi