von_scheisse Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam, ostatnimi czasy mam dziwne uczucie na kierownicy: otóż gdy samochód się toczy i dokręcam na maxa kierownicę (np. przy manewrowaniu na parkingu) to przy samym końcu zakresu obrotu kierownica tak jakby sama przejmowała inicjatywę i dokręcała się do końca bez mojego udziału. Ma ktoś może jakiś pomysł co może się dziać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Prawdopodobnie nikt Ci nic nie doradzi, bo w Twoim profilu nie widać jakie masz auto, z którego roku. To że w tytule postu napisałeś SCENIC I to trochę mało, dopisz czy phI czy phII, jak uzupełnisz, na pewno ktoś się odezwie. Ja w swoim RX4 nie sprawdzałem czy mam takie objawy, staram się nie ciągnąć kiery do końca, bo to ponoć nie zbyt dobrze działa na końcówki drążków, drążki i inne podzespoły układu kierowniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_scheisse Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Przepraszam za to niedopatrzenie - wspomniane informacje uzupełniłem w profilu :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ja obstawiam wspomniane już końcówki. Miałem podobnie, przy dokręcaniu opór jaki stawiała kierownica znikał - rozkręcenie i skręcenie raz jeszcze drążków pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi