Piotrekglowno Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam. Mam pytanie odnośnie mojego autoalarmu cobra 0144. Czy przy zamykaniu i i otwieraniu drzwi powinien być sygnał dźwiękowy razem z migaczami, u mnie migają same migacze. Przypuszczam ze autoalarm ma oryginalny montowany w aso mam do niego instrukcję ze znaczkami renault jest pieczątka serwisu z Opola. Jeśli jest ta opcja do włączenia to jak to zrobić w instrukcji nic na ten temat nie ma. Dogrzebałem się dzisiaj do centralki wszystko wygląda ok dorzucam foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czy przy zamykaniu i i otwieraniu drzwi powinien być sygnał dźwiękowy razem z migaczami, u mnie migają same migacze. Tak powinno być jak otwierasz drzwi,ja mam też podobny alarm bo mam taki URZ0222 i przy otwieraniu drzwi awaryjne migają a po otwarciu czy zamknięciu z pilota to jest sygnał i migają.Ponoć ktoś pisał że to niby do bezpieczeństwa jak ktoś np. wychodzi z auta na drodze czy coś to zaraz po otwarciu niby samoczynnie sie wlączają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czyli powinien być sygnał tylko jak go załączyć oto jest pytanie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 W moim sprzęcie z orginalnym dedykowanym alarmem COBRA zamontowanym w salonie niestety sygnał dźwiękowy nie działa .Mam Megane IphIIjedną z ostatnich w starej budzie ,i niestety te autoalarmy nie maja opcji dzwiękowego sygnału załączanie i wyłącznia .Poprzednia wersja miała możliwość zaprogramowanie tego ,ostatmie jakie były montowane w salonach niestety takiej opcji nie posiadały .Mam takie informacje z pierwszej reki -kumpel jest elektrykiem i doradcą serwisowym w Renault . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Czyli u mnie pewnie nie ma tej opcji. Dzięki za pewną odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grajekwp.pl Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Witam, mam Scenika 2001r, gdy go kupiłem przy zamykaniu i otwieraniu alarm sygnalizował dźwiękowo oraz mrugał kierunkami.Po jakimś czasie gdzieś sygnalizacja dźwiękowa "zginęła".Pozostałe funkcje działają poprawnie tj. działają czujniki ultradźwiękowe,reaguje na otwarcie drzwi.Alarm był montowany w ASO i jest zespolony z fabrycznym centralnym zamkiem tzn.uruchamiany jest z kluczyka.Może ktoś wie o co chodzi w tym ustrojstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Kiedyś czytałem na ten temat ale jakoś nie mogę znaleźć tych postów, ale coś mi się kojarzy żeby odłączyć akumulator, podłączyć i od razu zamknąć auto z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grajekwp.pl Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 KOSA78 - u mnie nie pomogło. Zapewne problem tkwi gdzieś dalej. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi