slawek86 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witajcie renaulci :D Jestem posiadaczem Renault Megane 1.4 eco. Problem dotyczy wskaznika poziomu paliwa, otóż niewazne czy paliwa mam pelen bak, czy go w ogole nie mam, to wskazowka sie nie podnosci. Ciagle jest odpadnieta na 0. Dodam, ze kontrolka rezerwy jest sprawna. Nie wiecie co moze byc? jaki moze byc koszt naprawy ? i co tam mogla sie zepsuc. Pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Skoro rezerwa działa, to znaczy że napięcie z potencjometra w baku dochodzi do wskaźników. Może zatem padł sam wskaźnik. Rozpiskę złącz pod wskaźnikami znajdziesz w temacie "Obrotomierz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi