Skocz do zawartości

Zakup Megane II,2006, 1.5 dci (?)

earlybird

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie witam wszystkich użytkowników.

Proszę o opinie dot. tej aukcji, oraz o odpowiedź, czy rzeczywiście silnik 1.5 dci jest tak awaryjny, jak wyczytać mogę na co drugim forze motoryzacyjnym? <piwko>

http://moto.allegro.pl/renault-megane-ii-1-5-dci-najladniejsza-na-allegro-i1678357245.html

Nie za tanio?

Aktualnie jestem po przebojach z wtryskami i turbiną w audi 1.9tdi, gdy czytam, że podobne usterki dzieją się w silnikach Renault (a już 'napewno' w tym wyzej wspomnianym), odechciewa mi się zakupu. A auto, jakby nie patrzeć ładne i akurat mi pasujące. Proszę użytkowników o wypowiedzenie się i poradę, jako że w temacie Renault póki co jestem nie bardzo zorientowany.

Pozdro!

Troszkę drogie to auto, za te pieniądze , a nawet taniej możesz mieć z dci 1,5 w wersji kombi .

Mówię o aucie kupionym od polskiej firmy , auto kupione wcześniej w salonie w Polsce, serwisowane w ASO , z udokumentowanym przebiegiem i stanem technicznym . ( po numerach VIN można w ASO wszystko sprawdzić) .

Jeżeli chcesz, to podrzucę Tobie na PRIV nr telefonu do osoby co sprzedaje używane auta w jednej z firm , to sam sprawdzisz co obecnie tam mają i w jakich cenach.

Silniki 1,5 dci się troszkę psują, ale nie tak jak w plotkach u konkurencji i głównie w autach z lat 2004-2005 .

Te po roku 2006 są w dużo lepszym stanie i mają ogromną zaletę , są bardzo mało paliwożerne .