Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prośba o ocenę

esh0

Rekomendowane odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle. Stwierdzenie sprzedawcy "... ekonomiczny..." trochę mnie rozbawiło <piwko>. Ciekawe co stało się z fabrycznym radiem? To co tam założono nie jest chyba czymś z górnej półki, a w dodatku nie w tym miejscu co trzeba. No i ta podgrzewana przednia szyba. Nie wydaje mi się żeby w MII były takie rzeczy. Należy sprawdzić przebieg - 8letnie auto z niemiec i tylko 136tys. km? Kiepska jakość zdjęć żeby coś dokładniej wypatrzeć.

Owszem jest nieoplacony, ja bym z nim od razu na kanał wjechał i sprawdził grubosc lakieru, ale najpierw zapytał sie sprzedawcy czy był stukniety itp. bo jezeli nie powiedzial to ma cos do ukrycia, co do ceny to bardzo atakcyjna <piwko>

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

A słuchajcie, wiem, że to nie bardzo temat i powinienem poszukać, ale chciałbym tylko jedną krótką odpowiedź. Ponieważ zdarza mi się jeździć 1.6 16V i spala to ~8,5l LPG/100km przy mojej jeździe, więc super. Czy te 2.0 spalają o wiele więcej? Bo opinie są podzielone, chociaż więcej jest takich, że jest o wiele lepszym silnikiem od 1.6 a spala niewiele więcej (1-1,5l więcej)?

Okej, myślę że warto podjechać i obejrzeć. Autko jest z Niemiec, wiec sensownym wydaje się żądanie pokazania ostatniego badania TUV - jeśli nie będzie, to już jest mocno podejrzane. Czy jest jakiś temat na forum, w którym znajdę informacje na jakie elementy zwracać uwagę w naszych Meg oraz co dokładnie sprawdzać? A pojadę, bo znalazłem też 1.9dci z tego rejonu http://otomoto.pl/show?id=C9634102, a chciałem również ten silnik przetestować <piwko>

Technicznie może ta meganka 1.9 jest i ok ale fizycznie to wygląda jakby ją z latarni odwijali ( szczelina na masce z jednej strony większa z drugiej mniejsza, tylna klapa schodzi sie po skosie )

Taki szczeliny w masce faktycznie nie podnoszą zaufania do auta, ale one potrafią się robić ... same .

Ja parkowałem przez dłuższy czas na krzywym podłożu ( 3 koła na chodniku, jedno tylne niżej na ulicy) i po jakimś czasie okazało się że auto samo się "pokrzywiło" do tego stopnia , że klapa bagażnika obcierała z jednej strony , a z drugiej był spory luz.

Ale oczywiście nie próbuję tłumaczyć stanu tego auta z oferty.