zielas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem padającego prędkościomierza :-? , nie chcę jeszcze wymieniać czujnika bo zauważyłem, że wskaźnik temperatury i paliwa potrafi drgać i zmieniać swoje położenie o parę milimetrów :shock: to w górę to na dół Mam pytanie o przyczyny takiego zachowania bo może już ktoś się z tym spotkał :) Być może jakieś małe zwarcie zaburza pracę prędkośiomierza :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Sprawdź styki na kostce podłączającej przewody do licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielas Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Sprawdzałem i czyściłem już nawet dwa razy Jakieś inne sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 zielas, to co Ty opisales mielismy w MIphI classic, wszystko opisalem TU jest jeszcze jeden temat, który warto żebys przeczytał: TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielas Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Dzięki DrNO, jeszcze raz sprawdzę kości z dokładnym przeczyszczeniem styków ale z tego co na razie widzę to jednak może być czujnik :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 moze od czujnika kostka prawie odpadla, ale moze tez cegary szwankuja bo ja nie pamietam zeby dzialo sie cokolwiek z innymi wskazaniami, reszta pracowala idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielas Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jeżeli chodzi o kości przy czujniku to sprawdzałem bo wyczytałem na forach, że komuś kapała woda na przewody albo kość i powodowała zwarcie i problemy z prędkościomierzem ale u mnie wydaje się być ok [ Dodano: 2007-01-07, 14:19 ] No niestety przeczyściłem preparacikiem styki na kostkach deski i kostce czujnika i nadal prędkościomierz potrafi chwilowo zgasnąć, ponadto nadal mam dziwne równomierne wahania wskaźników paliwa i temperatury! Czy są jeszcze jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi