Megi97 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam zmagam sie z tym problemem juz od dawna ,ianowicie wymieniałem koncówki drązka kierownicy nastepnie bylem ustawic geometrie przodu a samochód zjeżdża w prawo mechanik powiedział że może to byc wina opon że zużyte moga być albo zle wyważone Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5,7 - logika wypowiedzi i ortografia P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Opony, albo wyrobione łożyska w kolumnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Paweł rozwiń swoją teorię o łożyskach. Mnie zaczęło ściągać właśnie po wymianie amortyzatorów tylko nie wiem co miały by do tego łożyska amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi97 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 no właśnie ja wymieniałem sprężyny w przodzie auta przed wymianą drążkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) Auto lekko ściągało jak łożyska kolumn były walnięte. Na ustawieniu zbieżności to nie wychodziło, bo kierownica była blokowana na wprost i nie miała możliwości przesunięcia. Podczas jazdy auto lekko skręcało w prawo i trzeba było cały czas korygować tor jazdy. Okazało się, że łożyska miały mocno wyrobione i uszkodzone bieżnie, kulki zjeżdżały do wyżłobienia, co powodowało skręcanie auta. Zostało to wykryte przez przypadek, na podnośniku mechanik skręcał koła i wyczuł, że chodzą lekkimi skokami, które były niewyczuwalne na kierownicy. Edytowane 8 Lipca 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi97 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 witam mój przypadek to jednak oponki zamieniłem tył na przód oraz każde wyważyłem odrazu poprawa na lepsze ale nie do końca załatwilem sobie nowe oponki od szwagra z niemiec i jade sobie je wszystkie wymienic niestety będe płacić podwujnie za usługę bo jak wracałem od wulkanizatora to dostałem info że w domu czekają na mnie nowe oponki ale co tam oponki nówki sztuki prawie za darmo to duzo nie strace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi