maciek1987 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Mam taki problem, dzisiaj wsiadłem do Meganki odpaliłem tak jak zawsze wszystko działało, zapaliłem światła mijania i nagle brak prądu!!! Po włączeniu świateł nic nie działało. Pewnie jakieś spięcie. No to wymieniłem bezpieczniki w skrzynce przy akku i prąd powrócił. Ale megi dalej nie pali!!! Immobilajzer zdechł, nie mogę drzwi zamknąć. Przy próbie zamknięcia drzwi od środka za pomocą przycisku coś brzęczy w okolicy bezpieczników obok kierownicy. Nie mam zielonego pojęcia jak tą cała skrzynkę zdemontować żeby dostać się do przekaźników. Pytanie czy to właśnie immobilajzer blokuje odpalenie silnika i jak się tą cała skrzynkę demontuje? Dodam że rozrusznik kręci. Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie. Megane 1,6 16v 2000r Po dłuższym grzebaniu w aucie, bezpieczniki są ok, immobilajzer działa prawidłowo, wszystko wróciło do normy po odłączeniu akku. Potem kilka razy odpalił i znowu przestał. Czujnik położenia wału wyjąłem i wyczyściłem, i nie wiem co dalej? Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 może padł Ci alternator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1987 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Raczej nie, akku w dobrym stanie jest. Wymieniłem dzisiaj czujnik położenia wału ale to tez nie pomogło. W środe pójdzie na warsztat, bede mial jeszcze jeden dzień, może coś się jednak uda wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi