ZbigMaj Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Tak jak w temacie. Mam megi I 95r. 1.6v. Mam możliwość przekręcenia kluczyka w stacyjce, lecz ku mojemu zdziwieniu żadne kontrolki nie zapalają się, silnik także. Jest sygnał, światła pozycyjne drogowe, awaryjne działają. Bezpieczniki i akumulator sprawne. W czym może być problem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Pewnie stacyjkę masz do wymiany ale za mało podałeś szczegółów by podpowiedzieć co jest nie tak. Czy słychać jakieś dźwięki jak próbujesz odpalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 A czy po przekręceniu, choć wskaźnik paliwa reaguje Brak kontrolek - popaliły się, miałem tak - poszły wszystkie na raz. Brak odpalania - czy po przekręceniu kluczyka słychać takie tyknięcie Czy kręci i nie odpala ;) Czy wcale nie kręci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbigMaj Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Nie słychać żadnych dźwięków po przekręceniu kluczyka, wskaźnik paliwa nie reaguje, kontrolki nie palą się, silnik nie kręci, po przekręceniu nic nie tyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 (edytowane) Coś kojarzę, jak były moje początki na tym forum, że czytałem o czyszczeniu lub wymianie wiązki elektrycznej stacyjki, ktoś wymieniał aby pozostały mu stare kluczyki. Ktoś miał podobny problem, nawet chyba były wrzucane zdjęcia co i jak rozebrać, przeczyścić, złożyć. Prawdopodobnie padła Ci kość przymocowana do stacyjki, ewentualnie rozbierz obudowę, przekręć kluczyk na zapłon i poruszaj kabelkami, zaczynając od kostki pomiędzy instalacją a wiązką do stacyjki, i idź do stacyjki, może poluzowała się kostka. Czy to stało się nagle? Nie znam się dobrze na elektryce i Renault, ale coś kojarzę również o bezpieczniku na klemie. Edytowane 11 Lipca 2011 przez Zygmunt Małek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbigMaj Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Dobrze. Jutro będę sprawdzał wiązkę do stacyjki oraz masę. W razie dalszych problemów będę kontynuował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi