Murinio Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie:) Jestem nowy na tym forum i to mój I post. Obecnie znajduję się w Niemczech i mam okazję kupic tutaj jakies autko: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=146002987 Po wszystkich opłatach w Niemczech i w Polsce wychodzi dodatkowo około 3000 zł.<tablice i ubezpieczenie 7-dniowe w Niemczech, Skarbówka, AKC-U, tłumaczenia papieróqw itd, itd. lub gdy szczęśliwie wrócę do Polski niedaleko mnie znajduję się oto taki sceniczek:] http://otomoto.pl/renault-scenic-1-6-benzyna-C18797562.html Który spośród tych dwóch? I jeszcze jedno pytanko. Ile kosztuje cały proces rejestracji w przypadku, gdy kupuję auto w PL? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Obydwa bez klimy ? hmmmm jak już to tego w kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murinio Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Właśnie... Bo nigdzie nie mogę znaleśc. CO oznacza to ,,L" przy tym sceniku z Niemiec? I jakie są rodzaje tych samochodów jeśli chodzi o wyposażenia sceników od 97-99? I ostatnie pytanie...;p Dlaczego na niektórych jest napisane z tyłu Renault Megane, a na innych Renault Scenic?? Dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 "Renault Megane" mają te sprzed liftu (tzw scenic I phI) a "Renault Scenic" maja te po lifcie (tzw Scenic I phII) Choć ja w dowodzie mam wpisane "Renault Megane Scenic" bo tak było we francuskich papierach, tłumaczeniu i tak napisali w wydziale komunikacji a jest to phII pozdr, powodzenia w zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Ten krajowy to jakaś kombinacja alpejska. Zderzak czarne - lusterka kolor. Kierownica jak w RN a ma elektryke szyb, której w RN nie było. O grillu nie wspominam bo to kwestia gustu a tak na prawdę to 5min i jest czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 2/ było coś robione, bo klapka paliwa źle wmontowana, widać wyraźnie, że maska źle się zgrywa z błotnikiem i reflektorem prawym. W bagażniku brakuje pokryw schowków, zagłówki przednich foteli jakieś innej wersji niż tylne (u mnie są jednakowe, fakt że młodszy rocznik), pourywane stoliki, no i po kierownicy patrząc to dodałbym conajmniej 100 000 km. Jeśli chodzi o zmianę Megane/Scenic, to czytałem, że po prostu pewnym momencie Renault, skróciło nazwę rozpoznawczą na Scenic, ale w dokumentacjach pozostali przy pełnej nazwie "Megane Scenic". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Dzięki wielkie Panowie za rady. A jeśli chodzi o tego z Niemiec? Mam okazje jechac po tego niemieckiego ze znajomym mechanikiem. -Jeśli zrobie przegląd w Niemczech np. na 2 lata, to czy bede musial robic przeglad w Polsce jeszcz raz przy rejestracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Tak w Polsce musisz zrobić Polski przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=146911430&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=20700&fuels=DIESEL&maxPrice=2001&ambitCountry=DE&zipcode=97478&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT&categories=Van&lang=de&pageNumber=2 A co myslicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi