slaszo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich, mam pewien problem z wpisem w dowodzie rejestracyjnym. Mam wpisaną moc 82 kW, co dawałoby 112 KM. Wczoraj podczas okresowego przeglądu mechanik zwrócił uwagę na to i w katalogu nie znalazł takiego silnika. Czy spotkał się ktoś może z takim modelem? Poniżej opis samochodu: Renault Megane II 1.5 dCI rocznik 2005 z boku napis renault sport - jeśli ma to jakieś znaczenie numer odczytany z silnika: 9KF728 (nie wiem, czy to 8 to nie 0) i jeszcze jeden numer na tabliczce silnika: 14424 Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 pewnie ktoś zamiast KM wpisał Kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaszo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 pewnie ktoś zamiast KM wpisał Kw a wolałbym, żeby jednak okazało się że ma 82 kW, inaczej będę musiał znów pofatygować się do urzędu. Tak swoją drogą to czym objawia się sportowość tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 najmocniejsze dci miało 105 km, więc raczej jeśli nie było chipsa to nie ma takiej opcji by to miało 82kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 k9k728 ma 105km.... a sport to gadget... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 jestem pewien że ktoś pomylił KM z KW bo jest silnik 1.5 dci 82 KM. A wersja sport to może być coś zmienione stylistycznie bo raczej silnikowo to nie :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 A czy czujesz że to auto ma taką moc jaką ma wpisane? Ja wyczuwam różnice między 82 a 85 Km , ta wersja 85 jeźdz tez szybciej niż 82. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi