damianpop Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam. Mam pytanie czy ktoś może orientuje się jakie są różnice w Scenicach I ph II oznaczonych na listwie napisem dci, a tych oznaczonych napisem dci z niebieską literą i? Czy to możliwe żeby te auta z niebieską literą i miały silnik z mocą 120kM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 W Lagunach chyba tak było właśnie. Jeszcze była wersja z niebieskim ci. Ale czy w Scenikach też tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Te auta z niebieską literką miały dodatkowy filtr ( coś na wzór FAP ) tuż za katalizatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ty mnie tu nie strasz, że mam FAP'a no właśnie kiedyś niedługo po zakupie Scenica jeździliśmy z żoną ze znajomymi szukać im auta i zajechać chcieli do jakiegoś handlarza na prywatną posesję i on coś tam gwizdnął, że ładny Scenic i ten taki niby najlepszy, bo z niebieskim "i", że niby najbardziej ekologiczny i takie tam ale nigdy nie znalazłem w internecie potwierdzenia ani rozwiązania co znaczy niebieskie "i" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpop Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 To znaczy "pieczar" że masz mocy tyle samo co w zwykłym dci (103KM)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Z moich obserwacji wynika, że niebieskie "i" występowało w 2002 roku i po porównaniu silnika starszego i z 2002 roku są pewne różnice wizualne w okolicy pompy wysokiego ciśnienia. Oglądałem coupetę 2001 i porównywałem do swojej. FAPa nie ma na pewno, w tamtych latach tulidrzewka na szczęście nie wiedziały, że można tak życie ludziom utrudniać Oficjalnego wyjaśnienia co oznacza niebieskie "i" nigdzie nie znalazłem, w ASO też nikt nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 no tak raczej na pewno mam mocy na 102KM (przynajmniej tyle fabrycznie było:P)... FAP'a nie mam na pewno i te silniki nie mają... tajemnicze niebieskie "i" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi