Slawas1985 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam! Mam kilka pytań. Mam od roku Megane 1997r. 1.6 RT (90 KM), przebieg 79000 i poważnie zastanawiam się nad lpg a powód wiadomy :D, dużo jeżdżę a jazda na pb wykańcza mój portfel. O lpg mam mgliste pojęcie stąd osobny temat. I kilka pytań: 1. Założyć tańszą instalację II generacji czy może lepiej sekwencyjną?? Jakiej instalacji unikać?? 2. Jaką konkretnie firmę proponujecie, jakie ceny, przypuszczalne spalanie, osiągi, eksploatacją itp. 3. Jakie macie instalacje w swoich autach, sprawdziły się?? 4. Jakie zakłady polecacie w Inowrocławiu lub w Bydgoszczy?? PS. Polecono mi w jednym z zakładów http://www.instalgaz.bydgoszcz.pl/ w filii w Inowrocławiu instalację BRC II generacji za 1900,- ewentualnie sekwencję BRC za 2900,- (a to już sporo). Może ktoś ma taką instalację?? I prosiłbym mnie nie wyzywać za osobny temat. Czekam na opinie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 przy BRC II generacji pali mi okło 10 l/100 km, spadek mocy jest odczuwalny ale megan to nie formuła I przejechałem na tej instalacji już 6 tys. km i działa bez zarzutów...za II generacje zapłaciłem tyle samo 1900 zł, silnik chodzi z tą instalacją dość równo i fajnie w zimie niema problemu że gaśnie bo jest niedogrzany wyjade tylko z parkingu i przełanczam odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 W Twoim przypadku poleciłbym sekwencję. Oczywiście może też być i II generacja, ale straty są odczuwalne. Poza tym przy tańszym rozwiązaniu dochodzą jeszcze wymiany świec, kabli, częstsze regulacje itd. W sekwencji tych problemów nie ma i nie odczujesz różnicy gaz/pb. Oczywiście wybór instalek jest duży. BRC omijałbym szerokim łukiem. Podobnie jak Zavoli czy Landi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jeżeli ten silnik to wielopunkt, to polecałbym jednak IVgen. Osobiście Staga300. Jeśli to jedmak jednopunkt, cho chyba poprzestałbym na IIgen. Tu akurat Bingo S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Do jednopunktowego wtrysku Lewy sekwencji nie założysz. Chociaż widziałem holendra w golfie mono i miał sekwencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nie no następny :D Chcesz sie założyć, że do jednopunktowego wtrysku założę IVgen? Sekwencja to tylko taka potoczna nazwa. Wszystkie cztery wtryski podłączasz pod jeden benzynowy. Wszystkie otwierają sie zatem jednocześnie. Jest to wtedy full group. Oczywiście wiązkę trzeba minimalnie przerobić, ale to chwila roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Wszystko można Lewy. Tyle tylko czy to ma sens?? Więc proszę nie opowiadaj bzdur, bo to się z celem mija. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Więc proszę nie opowiadaj bzdur, bo to się z celem mija. Przemilczę to co napisałeś, ale napewno zapamiętam Twoją elokwentną wypowiedź. Przeczytaj też pkt.3 regulaminu, bo igrasz z możliwościa pisania na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Slawas1985, auto masz już niemłode. Nie pakuj się w koszty, bierz II generacje. Znajdź dobry warsztat i będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Slawas1985 sens w montowaniu tej droższej jest wiadomy, mimo że niektórzy udają że go nie widzą, brak spadku mocy na gazie. Czy warto ci za to zapłacić 1000 pln więcej to już sam musisz zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawas1985 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Zdecydowałem się na BRC Sequent 24, oby tylko była bezproblemowa eksploatacja 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deephouse Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Ile wyniesie Cie zalozenie tej instalki? Ja od 2 dni jezdze na sekwencji stag 300. Nie ma powodu do narzekania. Spadku mocy nie widac. Tylko troche meczy mnie ze dlugo trzeba czekac na przelaczenie jak jest zimny (bo przelacza sie po uzyskaniu odpowiedniej temperatury co niestety zima zwiekszy spalanie benzyny :D Obecnie jak odpalam rano musze przejechac minimum 500 metrow zeby sie zalaczyl gaz. Ale ogolnie spoko gazik :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 [shadow=red:139eecae1e][Cięcie][/shadow:139eecae1e] Zmień temperaturę przy jakiej komputer od gazu pozwoli Ci się przełączyć na gaz i luzik np. niech Ci ustawia lub sam sobie ustaw na 5-10 stopni Pozdrawiam Polecam przeczytanie regulaminu forum, bo widzę, że nie zrobiłeś tego przy rejestracji. Przypominam jednocześnie, że na forum można (powinno się) pisać z polskimi znakami. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi