mike007 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam. Użyłem ostatnio przed polerką Renault Megane preparat firmy „autoland anty smoła”, po którym pojawił się dziwny biały nalot na spryskanych elementach, nie można go ani spolerować ani zmyć pojawia się tylko jak element jest mokry na suchym jest praktycznie nie widoczny. Używałem preparatu już wcześniej na skodzie i nic takiego się nie pojawiło spotkał się już któryś z kolegów z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Tak.Ja się spotkałem.Na poprzednim aucie (na szczęście zacząłem od progów)zastosowałem preparat firmy Atoland "Antysmoła".Najpierw lakier się przebarwił, a potem zszedł klar. Teraz stosuję tylko benzynę ekstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 U nas na zakładzie używamy tylko i wyłącznie ropy, wystarczy trochę spryskać odczekać chwilę i przetrzeć szmatą nie dość, że smoła zejdzie to jeszcze nie uszkodzi lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Ropa śmierdzi i jest tłusta.Po benzynie ekstrakcyjnej smoła schodzi tak samo, ale nie prześmiergniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike007 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 A kto mi odpowie, dlaczego widać te przebarwienie jedynie jak lakier jest mokry na suchym nie ma śladu no i w jaki sposób mogę się pozbyć tych plam wstępnie myślałem nad przeszlifowaniem papierem 2000 i ponownej polerce G3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi