marhio2000 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam ! Mój silnik to E7J, rozsypał się kat. i cholernie brzęczy, tylni tłumik jest wymieniony. Czy wymiana kat. wiążę się z wymianą całego środkowego, czy wspawuje się ?. Czy katalizator można po prostu odkręcić i wstawić nowy ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ja mam zamiennik katalizatora (zgniotłem o zmrożony śnieg) jest tańszy Generalnie procedura u mnie wyglądała tak że odłącza się katalizator (z rurą) od tłumika środkowego, wymontowuje sonde lambda i odkręca od dołu od silnika 2 śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marhio2000 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 A czy ten zamiennik przechodzi badanie techniczne bez problemu ( spaliny)?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi