Cubus Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Podczas postoju na jalowym biegu wariuja obroty. Przy zapaleniu świateł czasami gaśnie. Wszystko zaczyna się dziać, gdy silnik jest rozgrzany. Zawory oraz sonda lambda są OK, a kopułka, palec, filtry oraz świecę zostały wymienione. Przy ustawieniu gazu na wolnych obrotach przy ubogiej mieszance pokazuje błąd sondy lambda. Duże spalanie LPG (11l/100km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Do tego silnika są gotowe miksery. Średnica palnika pewnie w granicach 30 - 32mm. Uboga mieszanka nie powinna utrzymywać się zbyt długo. Wskazania sondy lambda powinny oscylować od ubogich do bogatych. Opisz dokładniej zachowania sondy i co to za instalacja. Jeśli piszesz że mieszanka jest uboga, yo nie dziwne że silnik potrafi gasnąć. Ustawiałeś sam czy w zakładzie LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubus Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 czesc ja mam mikser 36 bo na 32 szedl mi 120km/h jak mi ustawili instalacje jak trzeba to zapalilem swiatla i mi zgasl.Wymienilem krokowca bo byl na srube i komputer bo stary byl na miernik.Czy moze to byc wada membran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zaraz po kolei. 1. Mikser już wiem jaki masz 2. Jaki komputer steruje tą instalacją? 3. Jaki są odczyty z lambdy przy obrotach jałowych i przy powiedzmy 300tys obr? Im większa średnica miksera tym mniejsze wytwarza on podciśnienie. Zatem trzeba zmniejszać napięcie membrany w reduktorze, a to powoduje często bujanie obrotów na jałowym. Mam podobny silnik i miałem mikser 32mm. NIe ograniczał on prędkości max. Filtr powietrza masz czysty? Ile już przejechałes na tym redukrorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 CZEJSC TERAZ MAM ZALOZONY KOMPUTER STAG-XL KONTROLER SONDY LAMBDA REDUKTOR AG-100 WIELOZAWOR TOMASETTO NIEPOTRAFIE TEGO FACHOWO WYJASNIC ALE JAK MI USTAWIAL NA JALOWYM TO NA JEGO KOMPUTERZE POKAZYWALO BLAD SONDY JAK ZWIEKSZYL OBROTY OK JAK SPADLY BYLO DOBRZE I ZA CHWILE ZNOWU BLAD SONDY AJAK DMUCHNA W RURE OD POWIETRZA SILNIK ZGASL FILTRY SA CZYSTE REDUKTOR MA 48TYS. [prosze nie pisac KAPITALIKAMI DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A czy wcześniej ta instalacja działała dobrze? Co było przeg stagiem-xl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie zubożać mieszanki LPG Podwyższa dużo tęperaturę spalania . wyluzuj 11 l na 100 moze być, szczególnie w mieście. Spalanie na gazie jest do 30% wyższe niż na etylinie. Najpierw wymień filtr a potem każ sprawdzić gazownikowi MEMBRANĘ w PAROWNIKU. Prawdopodobnie stwardniała i dużo niespalonego gazu uchodzi do wydechu, gdyż parownik stracił swoją precyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon1231 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Hej ja zamontowałem z firmy Elpigaz do 100 koni i pali mi 9,2 do 9,8 w mieście........Na trasie około 9 ...Nie pamiętam modelu miksera a sterowany chyba AL 700......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 kolego demon1231 chyba chodzi Ci o parownik a nie o mikser.Bo mikser nie jest niczym sterowany tzn gaz który jest do niego podawany dochodzi z parownika przez silnik krokowy(2 generacja z komputerem)lub śrubę(1 gen) a mikser to poprostu taki palnik w rurze dolotowej powietrza podobny do tych co sa przy kuchenkach gazowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi