zensmyk Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Na początku wszystkich witam.Mam problem z ręcznym, jedno koło mi mniej hamuje.Czy może ktoś się wie jak do tego się zabrac i gdzie znajduje się regulacja ręcznego w scenicu 1.9 dci 2002 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Pod autem masz śrubę do regulacji. Jeśli ci jedno kolo mniej trzyma to musisz ściągnąć bęben i zobaczyć stan szczęk, jeśli są dobre to tam jest takie pokrętło i nim również można wyregulować hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Scenic 2002 dCi to domyślam się, że są tam tarcze z tyłu i prawdopodobnie zatarty zacisk. Czyszczenie i odpowiednie zabezpieczenie powinno załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax74 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Witam, w samochodzie mojego ojca ( Scenic I Ph II, 1,9 dCi z 11.2002 r.) dzieje sie to samo, tzn. reczny trzyma tylko na jedno kolo Co robic ? Tarcze i klocki sa nowe (nie maja nawet 1000 km) Przed wymiana mielismy ten sam problem Linka tez OK POMOCY :) Pozdrawiam madmax74 Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Dodano: 04 wrz 2011 - 22:10 Scenic 2002 dCi to domyślam się, że są tam tarcze z tyłu i prawdopodobnie zatarty zacisk. Czyszczenie i odpowiednie zabezpieczenie powinno załatwić sprawę. wiem wiem mam problem z kompem i uzywam chwilowo klawiatury obcojezycznej poprawie sie niebawem :P pozdrawiam madmax74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi